H.A. (Herman) Bode

Herman Bode (1925-2007) was een Nederlands vakbondsbestuur. Bode bekleedde vanaf 1982 de functie als vicevoorzitter van de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV). Bode leidde mede het verzet tegen de aantasting van de automatische prijscompensatie, wachtdagen in de Ziektewet en de eigen bijdragen in het ziekenfonds. Eerder werkte hij eerst als lid federatiebestuur en later als vicevoorzitter voor het Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV).

in de periode 1982-:

Voornaam (roepnaam)

(Herman)

Personalia

geboorteplaats en -datum
Oldenzaal, 26 april 1925

overlijdensplaats en -datum
Enkhuizen, 10 januari 2007

Hoofdfuncties/beroepen (2/3)

  • voorzitter Nederlands Katholiek Vakverbond (NKV), van 1981 tot 1982
  • vicevoorzitter Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV), van 1982 tot 1985

U ziet een selectie van de loopbaan. In de uitgebreide versie is de gehele loopbaan in te zien.

Uitgebreide versie

In het digitale biografisch archief van PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie van deze pagina aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, opleiding en wetenswaardigheden. Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Deze website is tot stand gekomen mede dankzij een subsidie van Instituut Gak.