S.J. (Steef) van Eijkelenburg

Steef van Eijkelenburg (1922-2009) was van 1979 tot 1988 voorzitter van Nederlands Christelijk Werkgeversbond (NCW). Daarnaast was Van Eijkelenburg lid van de SER. De eerste jaren van zijn NCW-voorzitterschap combineerde hij met het president-directeurschap van zijn eigen bedrijf, BV Bouwbedrijf van Eijkelenburg. In 1982 legde hij deze functie neer en werd hij adviseur van het bedrijf. Van Eijkelenburg had diverse bestuursfuncties in vooral de bouwwereld, zoals voorzitter van het Algemeen Verbond Bouwbedrijf, de overkoepelende organisatie van bouwwerkgevers.In 1982 tekende hij namens de NCW als een van de acht ondertekenaars het Akkoord van Wassenaar.

in de periode 1979-1988:

Personalia

geboorteplaats en -datum
Amersfoort, 3 februari 1922

overlijdensplaats en -datum
Vught, 14 januari 2009

Op bovenstaande tekst en gegevens zijn auteursrechten van PDC van toepassing; overname, in welke vorm dan ook, is zonder expliciete goedkeuring niet toegestaan. Ook de afbeeldingen zijn niet rechtenvrij.

De biografie├źn betreffen vooral de periode waarin iemand politiek en bestuurlijk actief is of was. PDC ontvangt graag gemotiveerde aanvullingen of correcties.

Deze website is tot stand gekomen mede dankzij een subsidie van Instituut Gak.